top of page

Geschiedenis van De Bonte Os

Foto Bonte Os- na Corona Buiten Personeel.jpg

Reeds decennia lang een toonaangevend bedrijf!

Door de jaren heen 
hebben we al vele familie's mogen begroeten.
Onze gasten zijn van kinds af aan bekend met het begrip Bonte Os...

1900:

Poel Neeskens en zijn vrouw begonnen al voor 1900 samen het dorpscafé "De Bonten Os". De naam "De Bonte Os" is in Budel en in de verre omtrek een bekend begrip. In de loop der de jaren is "De Bonte Os" steeds een familiebedrijf gebleven dat inmiddels is uitgegroeid tot een groot horecabedrijf.

Het kleine café was ook na de oorlog een gezellige ontmoetings-plaats voor de dorpsgenoten. In 1948 pakte de vrouw van Louis Neeskens; Liesbeth Feijen-Neeskens de draad van Café "De Bonte Os" weer op. Louis Neeskens nam de slagerij voor zijn rekening en Liesbeth opende het café "De Bonte Os" met daarbij enkele hotelkamers.

1957:

In 1957 vond de eerste grote verbouwing plaats waarbij de gehele inrichting verdween voor een modernere stijl en een grotere bar. Daarbij werd er een klein zaaltje bij gebouwd bestemd als restaurant. Er werd een jukebox in de zaak geplaatst en een van de eerste televisietoestellen in Budel stond hier.

1962:

Toen in 1962 het kleine zaaltje te klein werd. Bouwden ze achter dit kleine zaaltje een grote feestzaal om alle gasten te kunnen bedienen. In deze zaal werden ook allerlei feesten en partijen gehouden tot ongeveer 125 personen. Weer vijf jaar later in 1967 verbouwde "De Bonte Os" voor de derde maal. Dit keer werd het oude pand dat vele jaren een herkenbaar aangezicht was in Budel afgebroken. Daarvoor in de plaatst werd het pand gebouwd waarvan we de contouren nu nog steeds goed kunnen zien. Het café kreeg de nodige aanpassingen en opnieuw een nieuwe look. Het kleine zaaltje, de grote feestzaal en de hotelkamers veranderden natuurlijk mee. Met deze verbouwing werd het aantal hotelkamers ook nog eens verdubbeld.

 

1967:

Na 1967 werd de lijn van verbouwingen voor even verbroken. Wel werden er in deze jaren regelmatig aanpassingen gedaan om "De Bonte Os" met de tijd mee te laten gaan. In 1980 besloot Liesbeth Neeskens-Feijen de zaak over te geven aan de oudste zoon Paul Neeskens en zijn vrouw Gonny Neeskens-Heesakkers.

1984:

Het hotel dat boven café "De Bonte Os" lag werd in 1984 gesloten door de grote drukte van het restaurant. In 1986 werd naast "De Bonte Os" de disco dancing "Donkey" gebouwd.

1991:

In 1991 café "De Bonte Os" verbouwd de zaak tot een trendy Grand Café. De trendy en moderne uitstraling was geheel nieuw in Budel. Het grote nieuwe terras dat voor het pand ligt wordt gemakkelijk bij het binnengedeelte betrokken door de twee grote schuifpuien. De bediening op het terras is hierdoor gemakkelijker en sneller geworden, en het vormt nu één geheel.

1995:

In 1995 werd de disco/dancing uitgebreid van een kleine dancing naar een grote discotheek genaamd "Donkey Palace". Een discotheek met drie etages stapplezier. Later in 2002 ging het over in disco-club "the Energy". Recent heeft er hier in 2016 een grote omschakeling plaatsgevonden en is de naam gewijzigd in "Proost"!

2010:

De feestzaal van ‘De Bonte Os’ krijgt in 2010 opnieuw een complete metamorfose. Van de gehele feestzaal zijn diverse, aparte zalen gemaakt. Deze zijn makkelijk bij elkaar te voegen zodat ook nog steeds een grote zaal aangeboden kan worden voor feesten. Met een sfeervolle bar, een modern warm interieur en apparte rokersruimte biedt ‘De Bonte Os’ hetgeen wat de toekomst vraagt.


2016:

De aangrenzende discotheek wordt na 30 jaar exploiteren omgebouwd tot partycentrum, hierdoor worden deze ruimtes op een zelfde manier geexploiteerd als de reeds bestaande zalen. Een extra leuk item wat er voortaan wordt georganiseerd zijn de Proost Dinner Shows (www.proostdinnershow.nl). 

Anno 2020:

Nu komen gasten uit heel Nederland, België en zelfs Duitsland naar ‘De Bonte Os’. Inmiddels exploiteren de twee zonen Ludo en Ivo en de schoondochters Evelyn en Mary Louise dit veelzijdige horecabedrijf.

Dit doen zij samen met een team van enthousiaste, professionele en gemotiveerde medewerkers. Hun missie is; ervoor zorgen dat u en uw gasten een onvergetelijke dag of avond beleven.

Kom snel eens kijken... U bent van harte welkom!

bottom of page